Training Transactionele Analyse

Training Transactionele Analyse!

Familieopstellingen limburg, cursus Transactionele Analyse Vanaf 17 oktober 2014 organiseert IONOI in samenwerking met Familieopstellingen Limburg de training Transactionele Analyse.
De zomerstop van Familieopstellingen Limburg wordt dus geen lege tijd voor ons maar een terdege voorbereiding op allerlei nieuwe ontdekkingen van onze samenwerking. En daar kijken we met heel ons hart naar uit.

De grote vraag blijft….Wat kan ik met TA?

Wat is Transactionele Analyse en wat kan ik ermee?

Transactionele Analyse is een theorie over persoonlijkheid, communicatie en verandering, ontwikkeld in de jaren 1950-1960. Grondlegger van de Transactionele Analyse is de van oorsprong Canadese psychiater Eric Berne (1910-1970).

In de Transactionele Analyse wordt de nadruk gelegd op de communicatie tussen mensen onderling. Van daar uit wordt het verband gelegd met de interne wereld van de persoon en met de externe wereld, zoals een organisatie, een team of het gezin waar de persoon deel van uitmaakt.

Met behulp van de Transactionele Analyse kan men, zeker ook als werkgever, antwoord vinden op vragen als:
– hoe zit ik eigenlijk in elkaar?
– hoe kan ik de groei en verandering stimuleren in mezelf en anderen?
– hoe is herken ik gedrag wat niet functioneel is en hoe kan ik dat veranderen?
– Hoe kan ik de loopbaan van anderen onder de loep nemen en begeleiden?
– hoe geef ik leiding geven aan mezelf?
– hoe kan ik de samenwerking met anderen of tussen anderen verbeteren?
– hoe bevorder ik de professionaliteit en productiviteit?
– hoe voorkom ik ziekteverzuim als gevolg van psychische belemmeringen?
– hoe bevorder ik de effectiviteit en kwaliteit van mijn medewerkers?
– hoe bevorder ik kwaliteit en persoonlijke effectiviteit in mijn bedrijf?

Zeker zijn er vele psychologische theorieën die op bovenstaande vragen antwoord geven. Het mooie van de Transactionele Analyse is dat in korte tijd een helder kader wordt geboden, dat inzicht kan verschaffen in de eigen of andere persoon,   de situatie en de wisselwerking daartussen, en methoden om situaties te verbeteren.

Naast een heldere theorie kent de TA vele methoden en technieken. De TA is gebaseerd op een humanistische filosofie. Kijk voor meer info of aanmeldingen voor de cursus TA op: https://www.familieopstellingenlimburg.nl/cursus-transactionele-analyse/training-transactionele-analyse/ of op http://www.ionoi.nl/agenda

En net zoals onze Familieopstellingen wordt deze training gegeven met liefde en respect,tot ziens bij Familieopstellingen Limburg en IONOI!!

PS….Na de zomer staan we vanaf 30 augustus 2014 weer voor u klaar met een workshop Familieopstellingen! Aanmelden via de contactpagina van de onze website of via Facebookpagina Familieopstellingen Limburg.

familieopstellingen limburg in het pittoreske kasteel Geulzicht
En onze locatie voor de Familieopstellingen en de cursus TA: het schitterende Hotel Kasteel Geulzicht in Berg en Terblijt!

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *