Familieopstellingen met paarden

Bijzonder, intens, liefdevol, prachtig en paardenkrachtig wordt het op zaterdag 12 augustus as. Een bijzondere workshop Familieopstellingen met paarden in samenwerking met Carla Melchior van Discover Coaching te Maastricht. Als Equine Assisted Coach, level 1 en 2, is zij geregistreerd en aangesloten bij het KREAC (Kwaliteitsregister Equine Assisted Coaching). Samen met ons professioneel opgeleid en passioneel team en met de ervaring, paarden, locatie en passie van Carla zullen wij deze dag familieopstellingen verzorgen.

Paarden hebben een hele bijzondere eigenschap, het spiegelend vermogen. Dit is een directe, krachtige en oordeelloze feedback. Paarden zijn net zoals mensen sociale wezens met verschillende karakters, stemmingen en houdingen. Ze voelen feilloos emoties, gevoelens, energie en intenties aan. Het paard kijkt naar jou in het hier en nu en zal reageren op jouw gedrag, energie en lichaamshouding. Verander jij je gedrag, energie of houding dan verandert het paard zijn reactie. Ze reageren vanuit hun natuur en niet vanuit een bepaalde rol of achtergrond. Zonder patronen, overtuigingen, standpunten en ideeën. Paarden zijn kuddedieren en prooidieren. Paarden zijn dienend aan het geheel en leven in het hier en nu. Voor hun gevoel van veiligheid is het van belang dat de kudde (het systeem) in balans is en iedereen daarvoor de juiste positie inneemt. Paarden reageren puur, zuiver, geduldig, liefdevol en zonder oordeel.

Vind jij dit nu ook zo bijzonder? Meld je dan aan en doe mee!

Wij hebben maximaal 3 plaatsen voor vraagstellers, voor representanten is geen maximum. De starttijd is 13.30 uur tot ca. 17.30. Voor koffie, thee, water en wat lekkers wordt gezorgd.
De prijs voor een vraagsteller bedraagt 75 euro, de prijs voor een representant is 25 euro.
Wil jij hieraan meedoen stuur dan een mail naar info@familieopstellingenlimburg.nl en geef hierbij aan of je als vraagsteller of representant aanwezig wilt zijn.

Bijzonderheden:
Kijk goed naar het weer van die dag want de opstellingen vinden plaats buiten in de bak.
Denk vooral aan goed schoeisel. De locatie van deze bijzondere dag is Discover Coaching, Bodemsweg 1, 6225ND Maastricht.

oude-wonden | familieopstellingen Limburg

Oude wonden hebben compassie, liefde en respect nodig om te helen

compassie-oude-wonden | familieopstellingen Limburg
Oude wonden hebben compassie, liefde en respect nodig om te helen. Rationeel weten we wel dat ze er zijn en zetten we een stoer masker op om dit te verbergen. We nemen ons geen tijd of hebben niet de moed om deze wonden de emotionele aandacht te geven die ze verdienen. De wonden worden letterlijk en figuurlijk gemaskeerd.
De emotionele kant van deze wonden laat zich echter niet afleiden en zal er alles aan doen om zich te laten zien. Vaak hebben we niet door of lijkt het vergezocht dat onze fysieke klachten deels of geheel voortkomen uit emotionele wonden die gezien, gehoord en geaccepteerd willen worden.
Ernaar durven te kijken vanuit je hart vergt veel moed maar brengt je direct stappen verder dan je ooit dacht. De verbindingen die je ziet en weer mag aangaan zorgen ervoor dat heling van emotionele wonden kan plaatsvinden. Daarmee geef je jezelf ook een positieve boost om de fysieke klachten te verminderen die voortgekomen zijn uit jouw emotionele wonden.
Kom eens kijken wat een middag Familieopstellingen voor jou kan betekenen.

Stel je vraag of kom gerust kennismaken met opstellingenwerk en ons team door als representant aanwezig te zijn.
Graag tot zaterdag 11 februari as. bij Kasteel Geulzicht te Berg en Terblijt, Limburg of zaterdag 25 februari as. bij Fysiotherapie Dieze Oost te Zwolle, Overijssel.

Stress op het werk - Vechten -Vluchten of Verbinden |Familieopstellingen Limburg

Stress op het werk: Vecht je of vlucht je of verbind je?

Stress op het werk - Vechten -Vluchten of Verbinden |Familieopstellingen Limburg
Stress op het werk verbergen we vaak vernuftig. Stel dat je daardoor je positie zou verzwakken of je uitstraling negatief beïnvloedt.
Ik hoorde het verhaal van een hardwerkende man. Het gonsde in de lucht dat hij passief overkwam.
Dat triggerde enorm.
Omdat het in z’n hoofd een activiteit van jewelste was, om goed te presteren, om de juiste toon te zetten, om perfect werk af te leveren. En om de onuitputtelijke behoefte erbij te horen en er toe te doen om te zetten in het ervaren en erkenning.
Passief oordeel.
Een beoordelingsgesprek op de agenda.
Gonzende geruchten of gedachten.

Verbinding
Door de bomen het bos niet zien totdat je goed kijkt en een
onmogelijke onverwachte verbinding waarneemt.
Tussen jong en oud.
Hoe krijg je die verbinding tot stand?
Dat wat in de kern actief is maar niet gezien wordt?
Hoe doe je in hemelsnaam je hardste overtuigingen geen geweld aan om de geruchtmakende passiviteit tot zichtbare activiteit te laten worden.

Blijven groeien in de grond waar je geboren bent.
Als je naar de opstelling kijkt zie je het.
Als je meer weet kun je het ook zien.
Als je groeit verbind je.

Soms heb je een opstelling nodig om het te zien, te ervaren en dan blad te geven.
Het voorjaar komt. Ondanks de winter die nu nog spreekt.
Het gonst van passiviteit terwijl de activiteit op springen staat.

Doe jezelf recht en de ander ook, ervaar onze professionele concreet makende opstellingsvormen.

Van harte welkom,
Team Familieopstellingen Limburg en Overijssel

Er zijn nog plaatsen vrij voor zaterdag 11 februari as. in Limburg en voor zaterdag 25 februari as. in Overijssel, tot dan!

Ons bedrijf loopt weer fantastisch!

Ons bedrijf loopt weer fantastisch!

“Ons bedrijf loopt weer fantastisch, goede jaarcijfers, hoog rendement, meer opdrachten” was het antwoord van een van de managers op mijn vraag hoe het met het bedrijf gesteld was zo in het einde van de afgelopen economische crisisjaren.

organisatieopstellingen Limburg en Overijssel

Ons bedrijf loopt weer fantastisch!

“Mooi, geen vuiltje aan de lucht meer dus” was mijn repliek.

“Nou, geen vuiltje…we moeten alert blijven hoor, de druk ligt hoog en we moeten nog wel verder reorganiseren om wat onder aan de lijn staat binnen het economisch perspectief en groei te houden”.

“Hoe doen jullie dat dan?”

“Overleg, vergaderen, strategie besprekingen, je kent het wel”

“Ja, dat ken ik maar eigenlijk nee, ik ken jullie strategie niet, ken ook de geschiedenis van jullie niet, blijkbaar is jullie de crisis niet ontgaan. Ik ben best benieuwd hoe jullie nu fantastisch lopen, met hoog rendement en goede jaarcijfers, hoe doen jullie dat?”

“Complex, veel verschuivingen en verdeling van posten”

“Op basis van?”

“Profielen, targets, karakter etc etc”

“Boeiend, om eens met een organisatieopstelling te kijken naar jullie alertheid in de organisatie, de posten verdeling, de profielen, de jaarcijfers, de crisis ten opzichte van jullie visie, missie en identiteit van het bedrijf”.

Dan wordt het stil. Want wat is een opstelling, hoe kun je meer inzicht krijgen dan door op een zekere afstand naar je eigen organisatie te kijken. Naar hoe de bedrijvigheid zich verhoudt ten opzichte van de alertheid. Louter financieel? Gaat het alleen om de cijfers, het rendement of speelt er meer?

Wat speelt er in jouw bedrijf?

Grote problemen hoeven helemaal niet ten grondslag te liggen als je wilt kijken naar waar het stroef liep en de strategie wilt bepalen voor de toekomst om de winst, hoe dan ook, erin te houden.

Zet de feiten eens op een rij, maak het eens inzichtelijk. Als een schaakspel met alle pionnen maar dan met de bekende elementen. Met de verborgen agenda’s, de onbeantwoorde vragen, de posten die je er liever niet in hebt, de gevaren. In een soort van open veld waar wel degelijk grenzen gesteld worden.

Dat is een organisatie opstelling. De verhoudingen tussen gemaakte en ongemaakte afspraken zien, voelen, ervaren en er je winst mee doen.

Want onherroepelijk komen er feiten naar boven die over het hoofd gezien worden als je in dezelfde cultuur doorgaat en dezelfde valkuilen onbewust creëert of in stand houdt.

Moed, lef en gewoon compassie tonen met wat je aan het doen bent.

 

Interesse in een organisatieopstelling of meer informatie over de werking hiervan? Stuur een mail via het contactformulier met daarin uw naam, bedrijfsgegevens en telefoonnummer dan bellen wij u zo spoedig mogelijk op.

 

Bewaren

Bewaren

grond onder je voeten vandaan |familieopstelling limburg

Wat doe je als….

Wat doe je nou, en hoe doe je het, als je je omgevallen voelt. Als de bodem onder je voeten vandaan geslagen is.
Hoe krijg je weer verbinding met de wortels van waaruit je opgegroeid bent?
Hoe krijg je weer vertrouwen, en hoe krijg je weer groei in je leven?
Met ziektes, met vragen over depressie, met vragen over je familiesysteem kijken we in opstellingen naar de wortels. Naar de wortels van waaruit jij opgegroeid bent. En kijken we weer hoe de verbinding gemaakt kan worden, om weer tot stand te komen. Om weer recht op te kunnen staan.
Om weer de juiste plek te nemen, zodat jij bent wie je bent.

In opstellingen kijken we vol vertrouwen en zielsvol naar die plek en maken we wellicht de helende stap om weer te kunnen staan en door de bomen het bos weer te kunnen zien.

Heb je ’n vraag? Wil je het eens ervaren? Of wil je eens letterlijk op de plek van ’n ander staan? Kom dan ’ns langs. Je bent altijd van harte welkom.
Kijk in onze agenda voor de workshops familieostellingen in Limburg en in Zwolle.

Loslaten

Loslaten

Loslaten

 

Weinig mensen die zonder moeite kunnen loslaten omdat ze bang zijn dan alles kwijt te raken. Loslaten kan ook betekenen dat je de mooie herinneringen bewaart en je belemmeringen mag loslaten. Dit kan tijdens een familieopstelling, niet alleen, maar samen met liefde en respect.

 

 

 

 

 

 

 

Op 7 mei zijn wij weer in Berg en Terblijt en hebben wij nog 2 plaatsen voor vraagstellers en nog plaatsen voor representanten.
Aanmelden via info@familieopstellingenlimburg.nl

Op 14 mei zijn wij weer in Zwolle en hebben wij nog 2 plaatsen voor vraagstellers en nog plaatsen voor representanten.
Aanmelden via info@familieopstellingenoverijssel.nl

Graag tot dan en misschien ben je wel één van onze gelukkigen die als representant gratis onze verjaardagsopstellingen mag bijwonen!

liefs,
Rogier, Monique en Mirella

Met dank aan Pepe Penelope Hermans voor haar prachtige gedicht

lentekriebels bij familieopstellingen limburg en familieopstellingen overijssel |www.familieopstellingenlimburg.nl

Lentekriebels met aantrekkelijke mei aktie!!

lentekriebels bij familieopstellingen limburg en familieopstellingen overijssel |www.familieopstellingenlimburg.nl

Lentekriebels bij familieopstellingen Limburg en Overijssel!

Wij zijn heel blij en hebben de lentekriebels al in onze bol! Op 10 mei 2016 vieren wij dat ons team al 2 jaar lief en leed deelt bij Familieopstellingen Limburg en sinds kort ook in Overijssel. Wij zijn vanuit het diepst van ons hart heel dankbaar voor al diegene die wij als gast welkom hebben mogen heten bij onze workshops familieopstellingen en onze bijzondere manier van opstellen een warm hart toedragen.

Wij willen jullie hiervoor bedanken en willen uit de eerste vijf aanmeldingen voor de workshop van 7 mei as. in Berg en Terblijt en uit de eerste vijf aanmeldingen van 14 mei as. van de workshop in Zwolle, twee personen uitloten die geheel kosteloos als representant de workshop mogen bijwonen. Om mee te kunnen loten dient jouw aanmelding vóór 1 mei as. bij ons binnen te zijn.

 

Aanmeldingen voor Limburg via info@familieopstellingenlimburg.nl

Aanmeldingen voor Overijssel via info@familieopstellingenoverijssel.nl

Van harte welkom bij Familieopstellingen Limburg en Overijssel,

tot gauw!

Rogier, Monique en Mirella!

 

Familieopstellingen ook bij eetproblemen

familieopstellingen ook als therapie ingezet bij eetproblemen

Wist jij dat familieopstellingen ook gebruikt worden bij gezondheidsproblemen en zeer zeker ook bij eetproblemen en het helpen bij afvallen? In de aflevering Bizarre eters van 16 februari jl. werden opstellingen ingezet om de onderliggende problemen van eetverslaving aan het licht te brengen, heel bijzonder maar zeer effectief bewezen.
Eetproblemen kunnen namelijk heel goed te maken hebben met zaken die in je jeugd hebben gespeeld of met een ongeziene belemmering uit je familiesysteem.
Het is ook om deze reden dat steeds meer therapeuten doorverwijzen naar familieopstellingen. Zonder de oorzaak aan te pakken zal een dieet altijd een gevecht blijven. Als het onderliggende probleem duidelijk en inzichtelijk is gemaakt kan er gerichter gewerkt worden naar een gezondere toekomst.
Onze unieke wijze van systemisch werken zijn al wijd bekend vanwege de professionaliteit, respect, liefde, vertrouwen en veiligheid.

Kom eens kijken hoe opstellingen werken en maak kennis met ons team of stel zelf je vraag. Kijk op onze agenda voor de aankomende data van onze workshops in Limburg en in Overijssel.

aanmelden familieopstellingen limburg en familieopstellingen overijssel

Tot zaterdag!
Team Familieopstellingen Limburg en Overijssel

Representant alleen voor Vraagsteller?

representant bij workshop familieopstellingen voor vraagsteller | Familieopstellingen Limburg en Overijssel

Vaak wordt gedacht dat je er als representant alleen bent om de opstelling voor de vraagsteller mogelijk te maken.
Ten dele is dit waar. De vraagsteller is heel dankbaar als een representant wil meewerken aan het inzichtelijk maken van zijn vraag. Het meewerken aan de vraag van een ander wordt door representanten als iets moois en bijzonders ervaren.
Het meedoen als representant aan een opstelling levert ook heel vaak iets voor jezelf op. Je wordt nooit zomaar gevraagd om een positie in de opstelling in te nemen. Toeval bestaat namelijk niet!
Na een opstelling horen wij heel vaak dat representanten ook zelf een antwoord op of inzicht in eigen vragen hebben gekregen,
of begrip hebben gekregen voor de situatie van een ander.
Een opstelling bijwonen, als vraagsteller of representant, werkt lang door op een dieper niveau. Hierdoor kun je het gevoel hebben dat er direct na de opstelling niets veranderd is, terwijl later blijkt dat er wel degelijk veranderingen hebben plaats gevonden.
Wij willen je van harte uitnodigen om het eens te komen ervaren. De ervaring is te bijzonder om in woorden te vangen.
Kijk voor de data van onze workshops en locaties op:
www.familieopstellingenlimburg.nl of
www.familieopstellingenoverijssel.nl
Heb je vragen over familieopstellingen? mail dan naar:
info@familieopstellingenlimburg.nl of naar
info@familieopstellingenoverijssel.nl